SOLAR Adelina Gavrilă

Dacă luminița de la capătul tunelului ar avea o galerie, iar în spațiu ar fi o expoziție, așa îmi imaginez că ar putea fi.

Expoziția “S O L A R” propune o distracție vizuală într-un univers turbulent, plin de neînțelesuri și emoții contrastante. Inspirată de o varietate de crize existențiale, atât la nivel personal, cât și global, precum și de trăiri contradictorii și schimbări adaptative la situații extreme, această expoziție este o reflexie a unei lumi contemporane tulburi, dar și a eforturilor individuale de a găsi lumină și speranță în mijlocul incertitudinilor vieții contemporane.

La baza acestui proiect artistic stă perspectiva unui optimist, care privește problematica sumbră a lumii cu ochiul plin de speranță și încredere într-un viitor mai blând. În acest context, expoziția explorează conceptul de hedonism într-un mod neconvențional, descoperind plăcerea în idei precum supunerea, supraviețuirea, frica și incertitudinea. Este o căutare a bucuriei și a satisfacției în mijlocul unei realități adesea dure și imprevizibile.

Turbulențele interne și externe, refuzul de a accepta maturizarea și responsabilitatea, dar și supunerea socială, relațiile toxice, tensiunile geopolitice, criza sanitară și impactul devastator al mediului online asupra societății contemporane – toate aceste aspecte sunt reflectate în cadrul expoziției “S O L A R”. Cu toate acestea, temele sunt scăldate într-un optimism aproape naiv și cu într-o credință de nestrămutat, că experiența “trăitului” e o oportunitate miraculoasă.

Astfel, fiecare lucrare este o invitație la contemplare și introspecție, precum și la recunoașterea frumuseții și a valorii vieții în ciuda tuturor obstacolelor și provocărilor. În final, “S O L A R” nu este doar o expoziție de pictură, ci și o celebrare a vieții și a capacitații umane de a găsi bucurie și înțelegere chiar și în cele mai dificile circumstanțe.

Date: