Matei Emanuel

Matei Emanuel este un artist vizual emergent care studiază și lucrează în București. Practica lui artistică presupune formularea unor ironii sociale prin intermediul unor obiecte realizate din materiale și tehnici variate. Artistul mizează pe introducerea unor lucrări cu estetică de produs în serie într-o lume a artei în care valorile și așteptările sofisticate discreditează aprecierea unei atitudini comice.

 

VIEW CV

EXHIBITIONS

Works

Lucrările aduse împreună în expoziția Hidden in plain sight prezintă unul dintre parcursurile conceptuale extinse ale tânărului artist Matei Emanuel. Timp de doi ani, artistul a căutat metode de compunere a formei și conceptului în proximitatea procedeului de ambalare și asamblare. Obiectele astfel compuse nu rămân într-o poziție formală de înțelegere, ci chestionează funcționalitatea lor în limitele politicii sociale de circulație.

Expresia paradoxală Hidden in plain sight se referă la obiecte sau fapte ilegale care pot trece neobservate atunci când sunt expuse ostentativ. Eficacitatea acestei proceduri constă în impresia de sinceritate dată de renunțarea la încercarea ascunderii. Lucrările sale exemplifică fenomenul ascunderii evidente prin forme universale care prin aparența ludică nu trezesc suspiciunea mușamalizării unor obiecte ilegale. Intenția lui Matei este ca obiectele pe care le expune să fie ironice, naive, colorate și jucăușe, astfel încât subiectele interzise, recognoscibile pentru privitor, să fie ignorate.

Contact